lawatan ke IWK
trip yang ni lepas kitorg melawat sime darby,venue dia kat bangi,bersebelahan dengan putrajaya....pic pertama dalam bilik meeting dgr taklimat,yang bagi taklimat tu mmg best....cara penyampaian dan cara dia amik perhatian mmg berbeza drpd mana yang penah aku temui sebelum ni....best dgr dia cakap...
yang ni kat treatment plant,sebelah kanan tu yang nampak kosong tu,kolam pertama yang kering,time kitorg dtg diorg juz run 1 kolam je bersebelahan kolam pertama ni
haaaa,yang ni kolam kedua.....bau dia takde la sangat tapi ape yang okrang tgk ni,air kumbahan dengan kapasiti 10,000 org ,source dia putrajaya.....adekah PM kita punye .......dalam ni??? hahahahahaha
ni kat phase scarper,dia scrape sludge yang mendak dalam kolam dan diproses menjadi baja!!!! hehehehe....besar keje diorg ni,tapi drpd ape yang diceritakan kos perkhidmatan IWK hanyalah semurah RM2 sampai la RM8 untuk sebulan.....time taklimat,pegawai tu astik duk komplen ramai takmo bayar bil walaupun semurah tu.....nape la agaknye ek? murah sangat kot....hehehe bayar la,kesian diorang buat keje tak dapat bayaran...da la tak setimpal.....takpe la yang penting rumah aku tak terlibat dengan rangkaian kumbahan IWK lagi setakat ni....hehehe
Posted by Picasa
| edit post
Reactions: 
0 Responses
  • saya la ni

    saya la ni

    MY TWITTER

    Berita Harian: Mutakhir

    NST Online: Latest

    proudly brought to you by Nuffnang