sedara aku kawen...24/9
ni pic sedara aku kawen kat aloq setaq...antara perjalanan memenatkan penah aku lalui dengan bas penuh dengan sedara mara aku...tapi satu pengalaman yang best....banyak jugak tauladan aku dapat lebih2 lagi pasal hal2 keluarga dan mendirikan rumah tangga dr pakcik makcik aku....sampai la cara nak angkat nikah pun aku terlibat sekali....hehehehehe....untuk sedara aku zulhabri,SELAMAT PENGANTIN BARU

Posted by Picasa
2 comments | | edit post
Reactions: 
beraye di rumah pakcik aku
ha yang ni lak pic aku ke rumah pakcik aku kat bukit nangka,alor gajah....diorg tak balik kampung tahun ni jd kitorg la pi sana...mmg ramai gile .....boleh dikatakan hampir semua anak makcik,pakcik aku ni ade kat sana
ni anak pakcik aku yang laz,mmg memasak aje la keje dia....dia ni keje as boss kat mydin,kalau kat bahagian sayur2,ikan2 tu kompom jumpe dia,itupun kalau time dia keje la.....malam tu dia jaga department roti john dengan....
makcik,pakcik aku yang bawah ni...hehehehe dua2 ni keje kat kl,gelagat diorg mmg buat aku gelak sakan.....yang tengah tu anak dia no 2...
Posted by Picasa
0 comments | | edit post
Reactions: 
mempersembahkan.....bilik baru aku...hehehe
askum,lepas sekian hari aku menghayati hari raya ni,ni la catatan blog aku,1st sekali aku kenalkan ni la bilik baru aku,yang kene renovate aritu,ni la hasilnye....besar giler kan??? puas aku guling2 dr ujung ke ujung bilik ni....hehehe
ada 2 katil,1 utk aku,1 lagi adik aku...jd kirenye aku kongsi bilik la ni...ape nak buatkan,nama pun adik beradik,kene la berkongsi.....heheheh
shot yang ni lak, haaaa itu adik aku punye drum set...mmg dr awal lag adik aku da chop kat situ tempat untuk equipment dia tu....seb bek dia hanya memekak waktu siang hari jek...malam tak....jd ade la jugak masa yang aman untuk aku....hehehehe
Posted by Picasa
6 comments | | edit post
Reactions: 
antara hidangan terakhir ramadhan 1430H
hehehehe jangan pelik dengan apa yang anda lihat,ni sebenarnye antara hidangan terakhir bagi ramadhan 1430H....ni nama dia..."Murtabak ayam bersalut serunding dilapisi dengan cheese" hehehehe....rasenye biase jek,rase murtabak jek
Posted by Picasa
0 comments | | edit post
Reactions: 
pemergian ramadhan 1430H
sekejap je ramadhan dtg,skrg da nak sampai penghujungnya.....bagi aku bermacam perkara berlaku sepanjang bulan ramadhan ni....kebanyakannya menginsafkan dan ade juga yang menyeronokkan bile dipikirkan semula....:) bermula 3 ramadhan ,aku kene present product...mmg bagi aku presentation paling pendek penah aku buat....hehehe....time tu jugak aku dapat tggung jawab baru untuk jayakan tekno day....mg berat tapi aku terima kepercayaan org....then on 12 ramadhan aku diuji dengan test downstream.....aku tak tau ape yang aku studi....sekali kluar bende yang aku tak agak langsung....pergh,mmg kecewa gile time tu.....15 ramadhan,aku pi melawat rumah org tua,mmg cukup menginsafkan.....terharu hati aku ni dibuatnya....17 ramadhan,test safety...ni lagi la....tapi sekurangnya aku tau la jugak ape yang aku jawab,bley jawab tak tau betul salah je la....hehehe.....18 n 19 ramadhan aku n gang pi melawat kilang nestle untuk subjek safety aku....hanya satu perkara paling menarik.....tiap kali korg amik nafas kat kilang tu,bau coklat yang menyelerakan menusuk ke lubang hidung...fuhhhh cobaan sungguh....mmbr2 aku lagi syok,bley lak tarik napas dalam2 saje je nak feel coklat lbey....hahahaha....then 23 ramadhan,aku melawat rumah anak yatim....sekali lagi perkara menginsafkan aku....macam2 ragam anak2 tanpa ibu bapa dapat aku lihat....diorg gelak tawa seakan takde beban yang diorg tggung,mcm takde pape yang berlaku,padahal mak ayah diorg takde....sedey aku tgk,macamana la idop diorg nnt....itu je la kot yang aku dapat kongsikan besok 27 ramadhan aku akan hntr member aku pi LCCT nak balik kampung....tiket bas da abes,ape nak buatkan.....jd aku ni bsok pagi still ade kelas lagi korg tau!!! dikala org lain da sampai rumah da pun.....ish.....takpe la,bsok tghri aku blik umah,cian mak n adik aku prepare persiapan...penat diorg....yeah,aku akan membantu besok petang!!!! dikesempatan ini aku ingin mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR BATIN kepada semua yang mengenali aku....plz jaga diri baik2 n harapnye berjumpe lagi naik cuti nnt yer...
0 comments | | edit post
Reactions: 
buke pose dengan anak yatim
kali ni aku n geng sekretariat rakan muda micet join berbuke pose dengan sekretariat canselori kat umah anak yatim nur iman setapak.... kitorg sampai sana dalam pukul 12.00 jd lambat la skit,dapat tlg basuh dengan jemur tilam je...yang lain2 da settle da pun....
pemandangan menyayat ati.....ni la aku jumpe ,sorg anak yatim tdo dalam keadaan begini....sedih tul hati aku......
ni time diorg main gem...aku tak campur,tgk jek....kang aku bawk fahaman lain naya je nnt...hehehehe anyway aku enjoy tgk telatah diorg,gembira jek....
Posted by Picasa
0 comments | | edit post
Reactions: 
buke pose kat rumah org tua

yang ni pulak aku kongsikan beberapa gambar program buke pose rumah org tua kat cheng yang aku join anjuran kelab kesayangan aku,keelab xplorasi....hehehehe program ini on 5hb aritu....kitorg pi sana melawat,ramah mesra and berbuke same2....bile aku tgk keadaan dia sdey tul...aku terbayangkan kalau mak aku kat sana....astaghfirullah....menitis air mata dibuatnya.....sumpah aku tak sggup...sggup aku jaga mak aku.....

pic kedua,time ni buke pose kat dewan makan diorg....tgh2 makan air lak abes....da la aset paling penting bile buke pose tau....ish.....seb bek anak buah aku si jeve tu terer buat air dalam masa terpantas....hakhakhak
yang ni lak shot aku amek kat dapur time separuh dr anak buah aku sibuk membasuh pinggan...yang peliknye mane la yang pelapis ni....tak tolong ke....hehehe tapi dipendekkan cerita,pangalaman sehari kat rumah tu mmg betul2 memberikan aku pengajaran,sayangi la ibubapa selagi ada....ade org kata bile kite layan ibu bapa kita sebaik mungkin sampai ke hujung hayatnya,insyallah anak2 kita nnt akan layan cara yang serupa....dan sebaliknya....renung2kan dan selamat beramal....:p
Posted by Picasa
1 comments | | edit post
Reactions: 
gambar2 yang aku tak kongsikan lagi
ni pic time kitorg, warga2 logistik orientasi aritu merayakan tamatnya orientasi....hehehe sebenarnya big boss kitorg si syazwan (yang pakai bj biru tu) dia blanje,katanya sebagai tanda terima kasih atas ape yang da dsumbangkan....kitorg pe lagi org nak blanje ,layankan je la.....hikhikhik
Posted by Picasa
2 comments | | edit post
Reactions: 
  • saya la ni

    saya la ni

    MY TWITTER

    Berita Harian: Mutakhir

    NST Online: Latest

    proudly brought to you by Nuffnang