PENAT AKU GELAK BACA BENDE NI...HAHAHA
Seorang saintis ingin membuat kajian tentang seekor katak,dia pun mengambil seekor katak dan menguji lompatan katak tersebut, ujikaji pertama dijalankan oleh saintis tersebut, saintis itu meletakkan katak dan menyebut "LOMPAT!" kemudian katak itu melompat 4 kaki jauh.

Saintis itu menulis dalam buku ujikaji nye :katak 4 kaki,lompat 4 kaki jauh. Kemudian saintis memotong 2 kaki katak dan menyebut "LOMPAT!" Katak melompat 2 kaki jauh.Kemudian dia menulis :katak 2 kaki,lompat 2 kaki jauh.

Kemudian saintis memotong lagi 2 kaki katak dan dia menyebut "LOMPAT!" Katak tidak melompat, kemudian dia menyuruh lagi katak tersebut lompat tetapi katak tidak melompat, dan dia pun menulis dalam buku ujikaji nye

:katak tak ada kaki, mengalami masalah pendengaran...
0 comments | | edit post
Reactions: 
PERKARA YANG AKU NAK BUAT....INSPIRED BY MIMI
1) NAK PASTIKAN PERANCANGAN 50 TAHUN AKU BERJAYA.....TU PALING PENTING,TU AKU LETAK NO SATU...HEHEHE

2)NAK CUBE ROCK CLIMBING WALAUPUN SEKALI

3)BUNGY JUMPING KAT MACAU TOWER,BUNGY JUMPING TERTINGGI DI DUNIA

4)SKY DIVING SETINGGI YANG BOLEH


5)SCUBA DIVING N NAK DAPATKAN LESEN SEKALI



6)AQUASEILING...MACAM ABSEILING CUME DIA BUAT KAT AIR TERJUN

7)PARAGLIDING N ITS LESEN

8)WATER RAFTING SEMESTINYE

9)HAAAAA NAK BUAT BENDALAH NI....ZORB,BENDE MACAM BELON,ORG MASUK DALAM DIA PASTU LARI MACAM ORG GILER DALAM TU....HAHAHAHA

1 comments | | edit post
Reactions: 
SALAH SIAPA BIL TELEFON NAIK???? HEHE
Bil telefon sebuah keluarga naik melambung. Suami telah memanggil semua ahli keluarga untuk berbincang;

Suami : Ini dah melampau. Gunakan telefon sesuka hati. Ayah tak gunakan telefon rumah, ayah gunakan telefon tempat ayah bekerja.

Isteri : Saya pun sama juga, gunakan telefon tempat saya bekerja.

Anak : Oh sori..saya gunakan SMS sahaja. Untuk panggilan saya gunakan telefon tempat saya bekerja juga.

Maid @ Bibik : Jadi apa masalahnya? Semua orang gunakan telefon tempat bekerja. Sama juga dengan saya!!!….
0 comments | | edit post
Reactions: 
situasiku

Diskriminasi menjatuhkan aku
Reputasi kini menjadi bisu
dan aku , ku layu
disitu

Mengharapkan sesuatu yang baru
itulah impian aku

C/O
Dan bila kau menghilang
Musnah la, musnah impian
tuk menggapai bintang
terangi hidup ku
Ku mahu kau tahu
engkaulah, destinasiku
dalam ingatanku .. oh oh oh…

Kerana diri ini tak daya lagi
menempuh hidup yang ku temui
dan aku , ku tunggu .. oh oh oh
disitu

Mengharapkan sesuatu yang baru
itulah impian aku

0 comments | | edit post
Reactions: 
badly injured........
Aku cedera...cedera parah......

kadar kecederaan: 70%

kadar pemulihan : 30% stakat arini

doakan aku kawan2.....tata
0 comments | | edit post
Reactions: 
kehilangan yang tak terjangka........
salam semua.....pada arini....17 disember 2008....aku kehilangan yang paling aku sayang di hati aku ni....kehadirannya banyak mengubah diriku,banyak mengajar diriku dan banyak membuatkan aku blajar tentang erti kesabaran.....tapi ,tuhan tetap mengambilnya dr diri aku.....tak mampu aku nak luahkan...hanya kenangan dan memori sahaja yang aku tampilkan....terima kasih kerana sudi hadir dalam hidupku walau seketika...terima kasih......aku sayang kamoooooo!!!!!
0 comments | | edit post
Reactions: 
hari ni...urmmmmm ape yer.....17/12
salam semua....arini aku tetibe nak mencoret sesuatu walaupun setahu aku,aku tak tau nak tulis ape....anyway....aku still cuti...start semalam aku sibukkan diri aku supaya aku tak mati dalam tahap kebosanan yang melampau...kehkehkeh....aku operate 2 kipas n 2 lampu semalam...penat la pulak...mane taknyer satu lampu tu tetibe meletup,tapi takde kaca berterbangan pun....so aku bukak suis dia cek...ok je....hairan...pastu aku pi bukak fius box,cek satu2.....semua ok....ternganga aku seketika....pastu aku buat satu keje yang memang memenatkan, aku panjat bumbung rumah aku....haaaaaaa,bumbung rumah ni pepaham la...macam sauna....kurang 1 minit aku kat dalam tu....peluh da mencurah da.....tapi terpaksa maintain la sbb salah langkah,aku terbang mcm superman la ke bawah....hehehehe....so aku cek wiring atas bumbung...pun ok....rupe2nye ade satu wayar dekat dengan lampu tu short circuit....tu yang meletop tu....ces buat penat aku je...aku ganti wayar tu n alhamdulilah menyala da pun lampu tu.....hehehehe....takpe la,sekurangnye ade jugak aku kerja......pagi ni,mak aku belikan mentol lmpu dapur....buat pertama kalinye dalam sejarah aku ganti mentol lampu pakai towel je....hahahahaha....seb bek takde org.....rilek je aku panjat tangga tu pakai towel....kontrol la jugak jangan bagi tertanggal....n skrg ni aku da takde keje balik da.....aku mengadap laptop,tgh downlod 2 cerita....n skrg ni,taip blog yang korg khusyuk baca nih....hehehehe....
0 comments | | edit post
Reactions: 
3 gambar paling best aku tgk arini
sebenarnye ni pic dr rakaman video bush kene baling kasut.....bayangkan kalau terkena...hmmmmmm mmg satu pandangan yang indah...hehehe



p/s:moral of the story: jangan buat jahat,org tak suka,tuhan lagi tak suka....renung2kan dan selamat beramal!
Posted by Picasa
0 comments | | edit post
Reactions: 
mggu yang penuh menyiksakan...
mula2 thx to mimi sbb ingatkan aku yang aku ada blog rupenye...hehehe....anyway,aku masih bercuti lagi,duk kat rumah....takde keje nak buat...mggu ni agak sonok la kejap sbb adik aku balik,pastu semalam baru aku antar dia balik....sebelum tu aku bwk adik aku pi rawang,pi angkut drum set dia beli....mmg tak boleh blah malam tu....tempat yang dituju 'TAMU HILLPARK" kat area hulu selangor....mula2 lagi aku da sesat jalan gara2 salah dapat info.....aku drive dgn adik aku sampai dekat dengan rawang,aku tak tau lak exit rawang tu ade dua....satu rawang selatan,n satu lagi rawang....aku dapat info suh masuk rawang selatan...so dgn sengaja nye aku telah sesat dan da sampai kat kota damansara da.....maknanya aku da patah balik!!!!!!!!! sabar betul la sape yang bagi info kat adik aku tu...then kol balik tanya punye tanya....kene masuk kat exit rawang....tak abis kat situ,rupenye tamu hillpark tu mmg jauh giler ar...da dkat dgn ulu yam da....mase aku sampai situ bleh nampak puncak genting highland da...bayangkan jauh dia sampai kesitu....tapi ok la ,sekurangnye aku tau jalan nak pi genting yang takyah pakai tol....hehehehe.....
0 comments | | edit post
Reactions: 
16 JUN 2009 IN 190 DAYS FROM NOW!!!!!!
salam semua.....actually time aku buat impian ku yang bawah ni,aku terpikir lak....tahun depan genap aku 25 tahun....dalam 190 ari lagi,aku 25 tahun...kalau tukar pada jam bersamaan 4560 @ dalam minit bersamaan 273,600 minit.....dan terus mengira......25 ,separuh dari usia matlamat aku....50,impian aku nak dapatkan kelulusan tertinggi yang boleh aku dapatkan n sekarang ni aku di peringkat kedua untuk menggapai impian tu....ade 2 peringkat lagi yang perlu aku capai didepan aku....sekarang ni,mmg aku berkobar2 nak buat.....tapi tak tau la akan datang....mmg aku perlukan satu pembakar semangat untuk impian aku tu......boleh punye....tapi kalau aku tak larat,insyallah plan 'B' aku, aku nak buat double degree n that's it....aku mmg yakin dengan bende ni....mudah2an ape yang telah ditentukanNya untuk aku,menyebelahi impian aku sepenuhnya....tapi tak salah kan kalau aku berdoa kepadaNya untuk mohon segalanya menyebelahi aku andai diizinkanNya kan???
0 comments | | edit post
Reactions: 
IMPIANKU@2009
SALAM SEMUA....RASENYE MACAM LAME GILE AKU TAK TULIS BLOG NI....RASENYE LA....SO KALI NI AKU KEMBALI DENGAN 'IMPIANKU@2009' SATU SENARAI AZAM YANG AKU NAK CUBA TUNAIKAN SEMPENA TAHUN BARU NI....OK,KORANG TGK LA KAT BAWAH NIH,MANE2 YANG KORANG BOLEH TOLONG SUPPORT,SUPPORT LA AKU EH....CHOW

P/S:AKU AKAN UPDATE JE BENDE NIH

1-MENINGGALKAN APE YANG PATUT
2-MENYELESAIKAN APE YANG PATUT
3-NAIKKAN POINTER
4-BLAJA LAGI RAJIN
5-NAK KURUS!!!!!! HEHEHEHE
6-NAK BELI SLR SONY YG BARU
7-STAT PERSONAL SAVING
8-ALL OUT FOR RAKAN MUDA UNTUK 6 BLN TERAKHIR SBLM MSUK 25
9-MENYAYANGI SEPENUHNYA SESIAPA SAHAJA DISEKELILING AKU
10-BELI HENPON BARU!!!!!!! HENPON AKU ROSAK
11-......BERSAMBUNG...HEHEHE
0 comments | | edit post
Reactions: 
aku...sendiri
salam semua...hmmmmmm,mengeluh panjang aku dibuatnye,bukan ape pun,kemana semua orang disekeliling aku....nape semua yang aku panggil takde yang menyahut...kenape? sunyi betul idup aku rasekan...ini lah ujian terbesar yang aku hadapi kini dan masih terus aku hadapi sehingga saat ini...ape la nasib aku...hmmmmmmm dengarla isi hatiku ini,dengarla naluri aku ni dengarlaaaaaaaaaaaaaa
0 comments | | edit post
Reactions: 
aku di bulan terakhir 2008....
salam semua....
waktu aku taip ni,jam menunjukkan pukul 1 pagi , 1/12/2008.....nampaknye ade 30 ari lagi sebelum berlabuhnye tirai tahun 2008....bagi aku,tahun 2008 tahun yang 'kureng' bagi aku....macam2 berlaku kat aku....sdey betul.....tapi smuanye ujian tuhan agaknye supaya aku menjadi khalifahnyer yang lbey hebat didunia ni....hehehe.....2008,aku hilang awek,henpon rosak,mak n adik masuk sepital,xm aku macam ape....n ape ntah lagi yang malas aku nak ingat,kebanyakkannya pasal keadaan sekeliling aku la yang banyak aku tak ambik hal dan aku da lupekan.....dalam buruk ade baiknyer,2008 aku mula dapat elaun,dapat cek sebesar 4 ribu tuuuuuu.....aku joli katak tak hingat punye....aku dapat 4 jawatan serentak sekretariat rakan muda+ketua aras+timb.presiden xplorasi+sub-exco JPM....sukahati korang la nak kata aku ni gila kuasa,tapi aku buat semua tu untuk mengembalikan tumpuan aku....aku rase macam tak boleh bagi tumpuan sekarang ni,tu la aku buat semua tu utk dtgkan balik segalanya.....pendekkata,banyak moral of the story yang aku dapat dalam tahun 2008 ni...semoga tahun 2009 lbey baik bagiku untuk meneruskan survival of the fittest.....menghabiskan ape yang aku mulakan n 2009 aku cabar diri aku untuk kurus...cabaran pertama untuk kurangkan 10% berat badan aku....hmmmmmm tak mustahil kan??? dapat je 10% tu aku upkkan lagi.....bagi la aku support k.....untuk baki 30 hari tahun 2008 ni,aku harap walaupun cuti,ade la program yang boleh aku buat utk ilangkn busan aku ni.....huhuhuhhuhu tensen giler ar......k la tu je kot luahan ati aku....ade idea nnt aku citer lagi....chow
0 comments | | edit post
Reactions: 
  • saya la ni

    saya la ni

    MY TWITTER

    Berita Harian: Mutakhir

    NST Online: Latest

    proudly brought to you by Nuffnang