CATATAN HATI DI HARI KE 74
salam semua...
untuk sekian kalinya aku mencatatkan sesuatu untuk blog aku ni....biase la,nak lemparkan segala apa yang boleh aku lemparkan biar tenang hati aku ni....lepas catatan terkahir aku pasal kelas canning aku,banyak tul bende yang berlaku kat aku....mula2 pasal elaun masuk lambat sangat....mmg tak bley blah...sabar mmg sabarsabar tahap dewa da jdnye....laz2 mggu pertama bulan mac baru la masuk....itupun takla enjoy sangat,banyak yang tertunggak,bil broadband,bil henpon...ishhhhhh...sabar je la....pastu idop macam biase je la, dengan supervisor FYP aku tibe2 msg kata nak proposal aku on spot,ape lagi dengan huru haranya aku cube siapkan hari yang sama....alhamdulilah berjaya....elok ke tak itu aku da tak pedulik da...hahahahaha....pastu aku lalui mggu test,satu per satu test lak tu.....mula2 dengan test PC....aku time tu mmg tak studi....ntah pape je aku jawab....ape yang aku ingat time esemen je la yang aku goreng mcm buat karangan BI.....ye la,drpd 3 kelas dia yang pertama,aku tak masuk 2 kelas dia,first aku tak masuk pasal mak aku tibe2 tumbang aritu, 2nd pasal aku tak tau kelas dia ade.....mmg aku tinggal jauh kalau bab PC.....pastu masuk lak test AQUA....ini lagi tak bley blah,aku studi.....tapi part 1 soalan tu...sampai sekarang aku ingat aku tak dapt jawab......dia tanya, "penyakit ape yang selalu serang udang?" ish,berhempas pulas aku pkkan....mmg tak hingat....rupeny jwapan dia white spot.....sabar je la.....lepas tu besok nye lak test STAT....ni aku stadi...part yang aku anggap penting la...sampai la satu soalan tu....lebih kurang mcm ni....dia mintak kebarangkalian sampel yang rosak dari satu jumlah sampel yang diperiksa....aku boleh bantai jawab guna cara biase....punye la panjang aku buat....lama2 tu aku jd pelik....nape la panjang sangat tapi markah dia sikit jek....memandangkan masa aku terpikir tu masa mmg jeles dgn aku.....aku tinggalkan jela...ape nak buat kan?? mggu seterusnye lak aku ngadap test cereal dgn packaging...dua2 ni aku tak yakin ape yang jd...sebab kebanyakkannya aku dengan bahagianya menggoreng aje.....ntah la,mudah2an yang terbaik la hendaknye kan.....anyway masa hari aku amik test stat tu,dia berturutan dengan presentation proposal FYP aku....jd korang byg kan la,aku punye gegar jawab STAT pasal tak cukup masa tu,boleh lak bwak terus ke presentation aku...hmmmm ape lagi....gegar sampai abis la....sampai examiner gelakkan aku...seb bek lecturer2 aku je yang jd examiner....hehehe.....Untuk minggu ni, aku rasakan akan lebih mencabar sebab aku akan banyak bergerak...aku da stat buat fyp aku....aku kene dapatkan 10 sumber air yang berbeza untuk wat sampling,cek under microscope...pastu baru proceed untuk cultivation.....nnt aku cerita satu2 bile aku da buat nnt....pastu maybe aku sibuk la tgh commitee program redang followup sponsorship diorang....dengar2 arini (isnin) ada meeting......ntah la....aku tak dimaklumkan lagi....tggu je la kan.....ok la tu je kot untuk kali ni...nnt aku cerita lagi lepas aku settle wat sampling water aku.....
Nukilan Hati,
| edit post
Reactions: 
0 Responses
  • saya la ni

    saya la ni

    MY TWITTER

    Berita Harian: Mutakhir

    NST Online: Latest

    proudly brought to you by Nuffnang